Offentlig miljö

Trapphus

Offentlig miljö

Privata hem

Illusionsmåleri

Färgsättningar

Trapphus

Offentlig miljö

Privata hem

Illusionsmåleri

Färgsättningar

Grand Hotel Stockholm

På Grand Hotel har jag hittills varit med om renoveringen av foajé och reception januari 2015, kapprummet till Bolinderska Palatset mars 2015, ombyggnation av Prinsessan Lilians Svit 2016, ansiktslyftet av Vinterträdgården klar oktober 2017 och dess Festsal en trappa upp augusti 2019.

Reception/Foajé
Ny ljussättning med uppåtgående belysning resulterade i en hel del retuschering av marmoreringar och marmorering av nya lister. Vissa marmorfält målades om eftersom de var ointressanta eller slarviga. Guld på trappräckets ornamentering och ommålning av inre foajén. Där jag fick hjälp av Hanna Säfström & Lotta Hammar och de imiterade en kalkstensram och väggar som efterliknar andra delar av hotellet.

Kapprummet till Bolinderska Palatset
Här marmorerade jag om en hel del av de ljusa fälten efter ny eldragning och nya lampor. Vid garderoben imiterade jag andra sidans grågröna marmor, se riktiga marmorn och den imiterade.

Slagmetall i halltaket i Prinsessan Lilian Svit

Vinterträdgården med Festsal
Det mesta jobbet gjorde jag i Vinterträdgårdens bardel. Mahogny ådrades på all panel, höga pelare marmorerades om, på de fyrkantiga riktiga marmorpelarna togs gamla kabellådor bort in mot baren så på den sidan imiterade jag in marmorn så att det inte skulle synas och reliefornamentering laserades. Pärlbårder målades på nya balkar i taket.Retuschering av marmor och trä retuscherades i hela lokalen. I foajén målades många stora fält och bförgyllning med slagmetall sattes i takkupolen. I Festsalen målades ramar i alla speglar och en enkel bård.

Apoteket Ugglan

Ett av Sveriges äldsta apotek, Apoteket Ugglan, på Drottninggatan fick tyvärr fuktskador och har krackelerat. Här målar jag om och retuscherar en stor del av det fina taket samtidigt som andra hantverkare fixar fin ny inredning i äldre stil.

Sveriges Läkarförbund

Sveriges Läkarförbunds nedre lokaler genomgår en renovering 2017 och bakom ett undertak på markplan hittas denna fantastiska takmålning från 1901. Tyvärr var den i väldigt dåligt skick men med varsam rengöring lagning och retuschering blev den så här fin.

Tieto Enator-J35 Draken

I Tietos serverhallar i Tumba ville de ha J35 Draken målad 5 meter bred som en påminnelse om vad serverhallarna tidigare använts till då bergrummen var militära hangarer.

STORY Hotel

När boutiquehotellet Story Hotel skapades 2009 på Riddargatan 6 från ett hus med många små lägenheter inspirerades alla 80 rummen av alla utrivna lägenheter där väggarna hade kvar lite tapeter, de platsbyggda skåpens insida målad direkt på vägg, skruvhål slitage osv, se bilder. Det fick jag förtroendet att försöka återskapa, ett jättespännande projekt. Inget rum är det andra likt och så här blev det. Jag fick hjälp av Lotta, Sara och Hanna på Karla Design och Dekorationsmåleri och Li Broms. Alla gjorde de 10 rum var och jag fick till hela 40 samt restaurang.

Bio Capitol

Bio Capitol på St Eriksplan blir åter igen biograf 2018. Kolonner dekorerades lika gamla foton från biografens glansdagar i sann Art Deco stil.

Bredängsskolan 50 år

Bredängsskolan firar 50 år 2017 och eleverna har fått måla förslag på hur en replika i gips av Carl Fredrik Reutersvärds skulptur Non Violence skall se ut och jag fick äran att förverkliga den vinnande idén.

Handelsbanken

2010 hjälper jag Lotta Hammar att ådra valnötsrot och marmorera Rouge de Rance i trapphuset till Handelsbankens Internationella avdelning på Basieholms Torg.

China Teatern

På China Teatern har jag varit i omgångar. Första rundan byggdes nya toaletter mm samt uppfräschning av foajén. I foajén finns en grön Stucco Lustre som vi försökte efterlikna genom lasering, 3 våningar hög vid trappan och vid toaletter mm. På stora väggen fick jag hjälp av Li Broms och Helen Lindner, där gällde det att jobba snabbt i högsommarvärmen. Även skador på andra ställen retuscherades och alla dörrar utvändigt laserades. Några år senare blev det tyvärr en vattenskada och oturligt nog påverkade det en av de fina ”kinesiska kurbitsarna” inne i teatersalongen så att den behövde målas om.

Forsman & Bodenfors

Forsman & Bodenfors öppnar nytt kontor på Hötorget och alla fönster till mötesrum, ca 16 st, och entré skall målas med mönster inspirerade av gamla industribyggnader från början av förra seklet.

Gudrun Sjödéns

Ibland får man resa också. I detta fall november 2016 för att måla i en av Gudrun Sjödéns nya butik i tyska staden Münster och naturligtvis är motivet tolkat av en skiss från Gudrun.

Lyle & Scott

Stor Lyle & Scott örn i nya flaggbutiken i Mall of Scandinavia

Garage Humlegårdens Fastigheter

Jag har målat en hel del dekorationer i garage åt Humlegården Fastigheter och det här är några smakprov.

Susanna´s dekorationsmåleri
info@dekorationsmaleri.se
0704 - 75 13 33