Färgsättning

Trapphus

Offentlig miljö

Privata hem

Illusionsmåleri

Färgsättningar

Trapphus

Offentlig miljö

Privata hem

Illusionsmåleri

Färgsättningar

Äger du en fastighet och planerar att måla om kan det vara svårt att veta hur och vad du skall måla, vilkasorters färger att använda, kulörer, dekorationer och tekniker etc. Den kanske viktigaste delen är att kunnavisualisera hur det kommer att se ut när det är färdigt, Detta kan jag med min erfarenhet bidra med. Jag framställer resultatet i just din unika miljö genom att bygga upp detta i designprogrammen Illustrator och Photoshop. På så sätt behöver du som kund inte köpa den berömda grisen i säcken.

När man gör en färgsättning tar man hänsyn till husets byggår, vad som är tidstypiskt vad det gäller färger och dekorationer. Visst detektivarbete kan behövas. På Stadsarkivet kan finnas information och bilder om huset och man kan försiktigt låta skrapa direkt på vägg för att hitta original. Det kan ha tillkommit ombyggnationer som behöver tas hänsyn till eller hittas lösningar för. Kanske behöver man hitta tidstypiska lampor, designa elementskydd eller hitta en fin handtextning till dörrar etc.

Som kund får du alltså en färgsättning i form av ett underlag där det är lätt att visualisera slutresultatet så att eventuella intressenter i din organisation också kan vara med och tycka till.

Färgsättningen fungerar även bra som underlag för målare och dekorationsmålare att räkna offerter på och måla efter. Bland mina samarbetspartners finns duktiga måleriföretag som hjälper till med grundarbeten då jag och mina kollegor utför dekorationsmålningen. Behövs konservatorer eller antikvarie så har jag nära samarbete även med sådana.

Här nedan ser du några olika projekt med före- och efterbilder, samt färgsättning så att du kan se hur resultatet kan bli.

Välkommen att höra av dig om ditt projekt!

Frejgatan 26

Hornsgatan 73

Östgötagatan 91-93

Östgötagatan 91-93

Susanna´s dekorationsmåleri
info@dekorationsmaleri.se
0704 - 75 13 33